Nederlandse Taal English Language
rob vlam

Rob Vlam

Trombone, Vocalen, Arrangementen

Rob is vanaf het prille begin bandlid van de Freetime. Als leider/arrangeur heeft hij grote invloed gehad op het ontstaan van de kenmerkende "Freetime-sound". In zijn jonge jaren kreeg hij les van Henk van Bergen (jarenlang lid van het concertgebouworkest), later is hij afgestudeerd aan het conservatorium van Alkmaar. Zijn zeer eigen stijl heeft nog steeds veel navolging bij andere trombonisten en zeker in Enkhuizen is zijn invloed goed te horen. Zelf werd Rob geïnspireerd door trombonisten als Jack Teagarden, J.C. Higginbotham, Chris Barber en Dick Kaart.

piet de wit

Piet de Wit

Banjo

Ook Piet is mede-oprichter van de Freetime. Als banjospeler heeft Piet een heel eigen stijl ontwikkeld, waarin sporen zijn te horen van Eddie Smith, Ari Ligthart en Jim McIntosh. Verder staat hij bekend als de banjoist met "de laagst hangende banjo van Europa". Samen met broer Jaap heeft hij een audiowinkel gehad in de binnenstad van Enkhuizen. Vanwege zijn organiserende kwaliteiten is hij de drijvende kracht achter de band. Ook is hij in het verleden nauw betrokken geweest bij de organisatie van het Enkhuizer Jazzfestival.

jaap de wit

Jaap de Wit

Contrabas, Sousafoon, Bassaxofoon

Jaap (tevens vanaf de oprichting bij de band) zijn oorspronkelijke instrument was trombone, maar toen Rob dit al bleek te spelen heeft hij de contrabas ter hand genomen. Hij heeft toen gelijk de befaamde sousafoon aangeschaft, waar hij tot op de dag van vandaag op speelt. Met dit instrument heeft hij podia afgebroken en nog net geen muren omver geblazen, alhoewel dit vaak weinig scheelde. Ondanks zijn geweldadige muzikale uitspattingen houdt Jaap in het dagelijkse leven van rust. Hij weet de liefde voor de jazzmuziek goed over te dragen, dit blijkt uit het feit dat zijn zoons ook deel uitmaken van een jazzformatie.

pieter de wit

Pieter de Wit

Drums

Pieter is op jonge leeftijd begonnen met drummen bij Hans Peter Pluim, docent trompet aan de muziekschool West Friesland, en voor meer dan twintig jaar trompetist-zanger in de Freetime Old Dixie Jass Band. Na een aantal jaar werd hij drummer bij The Hot Revial Stompers. Ook in de Big easy Rascals was hij vertegenwoordigd. Beide orkesten hebben jarenlang in vele landen van West Europa opgetreden. Vanaf heden is hij te beluisteren in de Freetime Old Dixie Jass Band waarin hij samen met zijn vader en oom de achterhoede vormt.

harm hillegers

Harm Hillegers

Rieten

Harm zijn muzikale loopbaan is begonnen op de muziekschool waar hij een klassieke opleiding heeft genoten. Rond zijn 17e jaar kwam hij in het gezichtsveld van onze geweldige trompettist Hans Peter Pluim die als muziekleraar een enorme stuwing aan Harm heeft gegeven. Er vormde zich een Jazz Ensemble van talenten waar Harm zich enorm ontwikkeld heeft. Hieruit is de Oriental Jazz Band ontstaan die Europese bekendheid geniet. Stijl technisch heeft hij parallellen in het spel met Jack Gilbert.

keesjan hoogeboom

Keesjan Hoogeboom

Trompet